Електронният джойстик 4THEC5 SIL2 на Bosch Rexroth с награда за мехатроника във Франция

Водещият производител в областта на машиностроенето Bosch Rexroth бе отличен с тазгодишната награда за мехатроника във Франция за своя уникален електронен джойстик 4THEC5 SIL2 с усъвършенствани функции за безопасност.

Годишните награди по мехатроника във Франция се организират съвместно от трите най-големи френски федерации – THESAME, ARTEMA и THE CETIM. Тазгодишното 8-мо издание на събитието акцентира върху технически решения, тенденции и иновации в офроуд промишлеността, включително върху техника от областта на строителството, селското стопанство, материалообработката, железопътния и сухопътния транспорт. Bosch Rexroth получи приз в категорията „Проект на голяма компания” за своя електронен джойстик 4THEC5 SIL2, предназначен за строителни и подемно-транспортни машини, например, за багери и мотокари.

  Със своите уникални функции, покриващи ниво на безопасност в съответствие с изискванията на SIL2, технологичното решение позволява на машиностроителите да конструират безопасна техника. Благодарение на функцията “plug&play”, базирана на един единствен 4-пинов конектор, производителите могат лесно да внедрят предпазния джойстик към своята машина, коментират от Bosch Rexroth.

Bosch Rexroth изобретява първия джойстик за строителна техника през 1968 г. Оттогава компанията непрекъснато разширява гамата хидравлични и електронни джойстици.

Благодарение на годините опит, експертите на Bosch Rexroth постигат сериозен напредък в научноизследователската и развойната дейност, което позволява на компанията да предлага иновативни и все по-ефективни решения на клиентите си.

Електронният джойстик 4THEC5 SIL2 е компактен и надежден, с възможност да издържи до 5 млн. работни цикъла. Може да се използва съвместно с други устройства от съществуващата гама на Rexroth, включително: бутони, пропорционални превключватели, светодиоди и др., за да бъде реализирана всяка конфигурация, която машиностроителите биха могли да изискат. За да гарантира максимална сигурност, джойстикът е проектиран на база безконтактна сензорна технология.