PS 6000 – Интегрирана система за перфектното електросъпротивително заваряване

Използвани в безброй много приложения, системите за заваряване, произведени от лидера не европейския пазар Bosch Rexroth, са първият избор на производителите на автомобили и техните доставчици, както и производителите на оборудване за заваряване по целия свят.

Модулът PS 6000 увеличава надеждността на процеса в приложения до 360 kA, намалява разходите за преработка и предоставя постоянно качество на заварките – дори и при най-сложните комбинации на материали.

Модулната концепция, на базата на която е изграден PS 6000, комбинира напълно съвместими и координирани компоненти в една особено рентабилна система:
 • Интелигентни инвертори
 • Мощни трансформатори, работещи на средна честота

Гъвкавата система за управление, адаптивните режими за контрол и динамичното сервозадвижване ви позволяват да навлезете в нови иновативни приложения. Стандартните функции като регулиране на постоянния ток, регулирани на налягането, управлението на електрода и почистване на върха на електрода гарантират, че качеството на заваряването ще отговаря на изискванията ви.

Предимства
 • Висока надеждност, постигната чрез използването на добре проверена и тествана технология
 • Максимална гъвкавост при I/O и мрежовата част, постигнати благодарение на разширителни модули като например PROFIBUS, PROFINET IO, DeviceNet и EtherNet/IP
 • 100% контрол на качеството и документация на точковите заварки
 • Иновативни функции за следене на процесите
 • Намаляване на издухването, постигнато чрез адаптивен контрол над процеса на заваряване
 • Система за контрол на серво пистолета
 • Windows-базиран потребителски интерфейс за всички функции на процеса с SQL база данни
 • Разширени функции за следене за максимална защита на системата
 • Гъвкавост при обновяване на системните функции и модули

Интелигентни инвертори
Модулна система за управление на електросъпротивително заваряване, работеща на средни честоти, с допълнителен контрол на серво пистолета и процесен модул PSQ 6000 за адаптивен контрол и следене на качеството на процеса. Възможни са обновления на системата с разширителни входно-изходни модули за всеки широко използван вид мрежи.

Мощни трансформатори, работещи на средни честоти
Мощни трансформатори, работещи на средни честоти, комбиниращи eлектросъпротивителното заваряване с висока мощност, компактни размери и ниско тегло. Включени функции: следене на температурата, токов сензор и защитен резистор.

Адаптивен контрол на тока/напрежението
Контролер за заваряването за подобрена стабилност на процеса и подсигурено качество на точковото заваряване. Разширените функции за следене на процеса проверяват изправността на системата за заваряване. Уникалната логическа система Q-Stop оптимизира продуктивността на процеса.