Bosch Rexroth разработи нова серия електромеханични цилиндри за тежки натоварвания

Световни пазарни проучвания, направени от водещи специалисти сочат, че в дългосрочен аспект, електромеханичните задвижвания ще разширяват пазарния си дял за сметка на пневматичните и хидравличните задвижвания. По тази причина, през последните години сме свидетели на тенденцията утвърдените производители на пневматика и хидравлика да разширяват продуктовите си гами с електромеханични задвижвания. В съзвучие с тази пазарна тентенция, водещият немски производител Bosch Rexroth е инвестирал в разработването на нова гама електромеханични цилиндри EMC-HD. Отличителни техни специфики са въможностите за постигане на висока енергийна ефективност на инженеринговите решения, в които те се влагат. Новите цилиндри EMC-HD осигуряват най-съвременни възможности за контрол и управление, дори в условия на големи експлоатационни натоварвания.

Новите електромеханични цилиндри EMC-HD, благодарение на иновативната си система за задвижване, предлагат възможност за гъвкаво и прецизно задаване на действащите сили, текущата позиция и скоростта - по всяко време, съобразно конкретните изисквания.

 • Bosch Rexroth EMC-HD Transfer
  Транспортиране
 • Bosch Rexroth EMC-HD Oguvane
  Огъване
Механиката, използвана в конструкцията на новите електромеханични цилиндри, е базирана на доказаните във времето винтови предавки на Bosch Rexroth, в цялото им разнообразие от комбинации на диаметри и стъпки. Rexroth предлага цилиндрите както като самостоятелни механични възли, така и като окомплектовани системи с различни предавки, серводвигатели и контролери от серията IndraDrive. Всички важни конструктивни елементи са от утвърдената производствена програма на Rexroth.

 • Bosch Rexroth EMC-HD Abkant
  Абкант
 • Bosch Rexroth EMC-HD Presovane
  Пресоване
Новата серия електромеханични цилиндри EMC-HD, както е показателно и от абревиатурата HD (Heavy Duty), е специално разработена за работа при тежки експоатационни натоварвания. Във възможностите йм е постигането на прецизно позициониране, дори на тежки товари, при това в усложнена работна среда. Точността им е ±0,01 mm, и то без използването на допълнителна система за измерване на хода. Задвижванията EMC-HD със степен на защита IP65 са подходящи за използване на открито, осигурявайки надеждна работа в широк температурен диапазон.

Технически характеристики на нормално изпълнение EMC и EMC-HD („Heavy Duty” изпълнение)

Изпълнение EMC EMC-HD
Максимален ход 2000 mm 1200 mm
Максимална скорост 1,6 m/s 1,0 m/s
Максимална аксиална сила 29 kN 110 kN
Динамичен товар до 29 kN до 211 kN

Сред предимствата на електромеханичните цилиндри са:
 • Висока енергийна ефективност при минимално въздействие върху околната среда;
 • Опростена, компактна и здрава конструкция, спестяваща място при вграждане;
 • Точно позициониране, голяма динамика, мощно задвижване и дълъг експлоатационен живот, чрез използването на прецизни винтови предавки;
 • Цялостни системи за директно вграждане, позволяващи елементарно, бързо и функционално инсталиране и пускане в експлоатация;
 • Интелигентна задвижваща система за свободно програмиране и реализиране на произволни контури на движение (свободно задаване на параметрите: сила, позиция и скорост в целия работен диапазон).