Bosch Rexroth лансира новаторска концепция за PLC автоматизация

Bosch Rexroth представи нова интерфейсна технология за сектор машиностроене, наречена Open Core Interface. Технологията е част от новаторската концепция за PLC автоматизация Open Core Engineering на Rexroth.

Новият интерфейс добавя възможността от програмиране на езици от високо ниво с подобрен достъп до процесора на контролната система. Това позволява на производителите на оборудване да създават индивидуални функции без допълнителен хардуер.

Обикновено на пазара няма икономични алтернативи на стандартните контролни системи. В резултат, досега производителите на машини разполагаха само с ограничен набор от функционални възможности, който бе достъпен и за конкуренцията. Rexroth премахна това ограничение. За първи път производителите могат да създават персонализирани машинни функции в реално време извън PLC платформата посредством интерфейсната технология Open Core Interface.

Фирмените контролни платформи IndraLogic XLC (PLC), IndraMotion MLC (motion-logic) и IndraMotion MTX (CNC) поддържат директното имплементиране в стандартната контролна система на индивидуални програми написани на езици от високо ниво. Програмите разполагат с възможности за директен достъп до фърмуерa, който се предлага само от Rexroth в тази форма. Това позволява на производителите на машини да генерират контролни алгоритми за комплексни функции и кинематика бързо и независимо. Програмистите вече не се нуждаят от познания в областта на PLC програмирането, необходими са единствено умения за работа с C/C++.

Като част от новата концепция за автоматизация, Rexroth предлага и разширена библиотека, чрез която програмистите на индивидуални машинни функции могат да получат достъп до контролните инструменти. Това осигурява възможности за директен контрол без нужда от писане на PLC програми. Open Core Interface е отличен начин, да бъдат защитени експертните познания на производителите на машинно оборудване.