Bosch Rexroth е тазгодишният носител на престижните наградите Hermes

Престижната международна награда за иновации на Хановерския панаир Hermes 2013 бе връчена вчера на официална церемония
Отличеното софтуерно решение Open Core Engineering на Bosch Rexroth запълва празнината между PLC и IT и обединява света на машинната автоматизация и информационните технологии. То позволява на инженерите за първи път да работят на различни езици за програмиране и да имат директен достъп до ядрото за управление. Софтуерът дава нова свобода на производителите на машини да прилагат самостоятелно иновативни идеи и да се отличават от конкуренцията. Open Core Engineering е огромен принос към „интегрираната индустрия” и ще ускори тенденцията в развитието на мрежовосвързаното индустриално производство.

За първи път наградата Hermes се присъжда на софтуерен продукт. И това не е случайно. Намираме се на прага на четвъртата индустриална революция. Проектът Open Core Engineering е изключителен пример за потенциала на Industry 4.0 за иновативна и ефективна комуникация в производството”, заяви при връчването на наградата д-р Йоанна Ванка, министър на образованието и науката.

Bosch Rexroth създаде иновативно решение, базирано на отворени стандарти, софтуерни инструменти, функционални пакети и отворен интерфейс. Традиционният PLC инженеринг вече може да се комбинира с подобрените възможности на програмни езици от най-високо ниво. В допълнение, цялата функционалност на системата може да се управлява през външни устройства като смартфони, например. Това дава възможност на OEM фирмите да се разграничат от своите конкуренти чрез създаване на персонализирани софтуерни функции, без пряката подкрепа на съответните производители на контролери.