Интегрирани решения от концепцията Industrie 4.0 – акцент в представянето на Bosch Rexroth на панаира в Хановер

За всеки производител, който иска да запази и разшири пазарните си позиции и високата си конкурентноспособност, концепцията за развитие Industrie 4.0 е от основна важност. Чрез сливане на автоматизацията и IT-технологиите, което e залегнало в основата на Industrie 4.0, се увеличават в значителна степен динамиката, гъвкавостта и ефективността на производствените процеси.

Хидравликата има своето запазено място в тези ориентирани към бъдещето системи. По време на водещия индустриален форум, Bosch Rexroth ще представи интегрирани решения от копцепцията Industrie 4.0, които представляват следваща стъпка в техническото развитие - интелигентни хидравлични механизми, работещи в мрежа.

Тази година най-големият индустриален форум в Европа – Хановерски индустриален панаир, ще се проведе от 13 до 17 април. На своя щанд, Bosch Rexroth ще покаже технически възможности за оптимално взаимодействие между хидравлични и електронни компоненти, свързани в индустриална мрежа. С помощта на виртуална преса и технологията „Добавена реалност”, ще бъде демонстрирана високата степен на производителност, енергоефективност и лесното обслужване на хидравлични решения, интегрирани в модерни производствени технологии.

Bosch Rexroth ще обяви пазарния дебют и на редица нови продукти. Сред тях са хидравлични агрегати от новата серия ABPAC. Със своите децентрализирани интелигентни блокове и опционални сензорни пакети, тези агрегати са подходящи за всички промишлени приложения. Те се свързват чрез отворени интерфейси с устройства с по-високо ниво на управление и контрол, или смартфони и таблети, които имат право да контролират агрегатите. Задвижването с честотно регулиране на помпа от серията Sytronix, от своя страна, намалява консумираната електроенергия до 80 %.

На изложението ще бъдат показани още готови за вграждане серво-хидравлични задвижващи механизми, състоящи се от електрически и хидравлични компоненти серийно производство и стандартизирана конструкция. Серво-хидравличните механизми разполагат със собствен затворен циркулационен кръг на хидравличната течност, нуждаейки се единствено от електрозахранване, без да има необходимост от свързване с хидравлично устройство. В допълнение, използваните IndraDrive контролери, поддържат всички стандартни Ethernet протоколи, например: Sercos, ProfiNet, EtherNet/IP, EtherCAT или Powerlink.

Освен серво-хидравлични цилиндри, Bosch Rexroth ще акцентира, също така, и върху електромеханични цилиндри от серията EMC-HD, проектирани за приложения с високи натоварвания. Модулното изпълнение с вградена планетарна или винтова предавка осигурява ефективна работа, дори и в тежки експлоатационни условия.

Използването на хидравлика е от съществено значение за постигането на постоянна мощност и издръжливост в много приложения. С широка гама от системи за контрол на движението, Rexroth продължава да развива възможностите за автоматизация на хидравличните задвижвания. Посетителите на панаира ще могат да получат изчерпателна информация и да видят работещи модели на щанда на компанията.