Aventics лансира на пазара гама монтажни аксесоари за пневматични цилиндри от кован алуминий

Производителят на решения в областта на пневматиката Aventics, наследник на Rexroth Pneumatics, представи нова гама монтажни елементи за пневматични цилиндри от кован алуминий.

Предимства на кованите алуминиеви изделия в сравнение с летите монтажни елементи са отличната им износоустойчивост, якост и пластичност и дългият жизнен цикъл при динамични натоварвания. Високата динамична здравина на продуктите от новата гама позволява по-малки диаметри на пневматичните цилиндри и възможности за реализиране на значителни спестявания от поддръжка и експлоатация. Монтажните елементи осигуряват оптимална устойчивост на корозия и предотвратяват вътрешни фрактури по напречните сечения на компонентите.

Ключова за високата ефективност на изделията от новата гама е именно производствената технология. Проведените от Авентикс тестовете показват, че монтажните елементи от кован алуминий проявяват много по-добри експлоатационни характеристики от изделията, направени от лят алуминий. Така се гарантира повишена ефективност на цялата пневматична система. Ето защо Aventics залага именно на тази технология при критични компоненти като пневматичните цилиндри.

В допълнение към повишена експлоатационна ефективност, гамата монтажни елементи от кован алуминий осигурява и по-висока разходна ефективност на пневматичните системи. При тях е елиминирано наличието на всякакви вътрешни дефекти, като шупли, кухини и пукнатини, които се получават при леенето и намаляват здравината на изделията.

Леярските дефекти често са в основата на аварии на цели пневматични системи. Тук се корени и едно от основните предимства на елементите от кован алуминий. Те запазват своята издръжливост и функционалност за много по-дълги периоди, дори при екстремни ситуации, тъй като при резки промени в натоварването или колебания в налягането в изделието възниква пластична деформация много преди да се стигне до счупване. Така новата гама на Aventics гарантира оптимална ефективност и надеждност на приложенията.