Bosch Rexroth представи нова серия електромеханични цилиндри EMC

Bosch Rexroth разработи ново поколение електромеханични цилиндри EMC. В новата серия EMC цилиндри се забелязва високата компетентност на Rexroth във всеки детайл, благодарение на интеграцията на доказани патентовани технологии. Резултатът е задвижващ механизъм, чиято външна геометрия и режим на работа са еквивалентни на пневматичен цилиндър, но който е много по-енергийноефективен и гъвкав.

Цилиндрите се отличават с хигиенен дизайн, висока устойчивост на химикали и почистващи препарати, както и добро уплътнение, което предпазва от проникване на вода, прах или лубриканти (степен на защита IP65). За улеснение на потребителите е налична и оптимизирана концепция за смазване, която може да свърже цилиндъра към централната система за смазване и да намали времето за престой. Високата точност на позициониране на електромеханичния цилиндър чрез сачмено-винтови двойки предлага максимална производителност и ефективност на разходите.

С новата разработка Bosch Rexroth предлага на своите клиенти интелигентна задвижваща система за свободно програмиране и реализиране на сложни контури с висока степен на гъвкавост и ниски експлоатационни разходи.